Valitse myymälä
Feet First
Feet First

Tuotekori on tyhjä

Yhteensä 0 €

Kassalle
 • FEETFIRST

Hoito-ohjeita

UUDET KENGÄT TARVITSEVAT ERITYISHOITOA

Muista, että uusissa kengissä ei ole riittävän vahvaa suojaa likaa ja märkää vastaan.
Kengät onkin kyllästettävä ennen ensimmäistä käyttöä ja sen jälkeen säännöllisesti, jotta ne kestävät pidempään.

MATERIAALI LÄHTÖKOHTANA

Nahka, mokka, nupukki, öljytty nahka, tekstiili tai Tex-kalvo – kenkämateriaaleja on monenlaisia. Tietyt materiaalit, kuten mokka ja nupukki, ovat herkkiä ja vaativat erityishoitoa. Käytä aina suositeltua kengänhoitovalmistetta, koska se on suunniteltu juuri kyseistä kenkämateriaalia varten.

1. PUHDISTUS

Kenkien hoitorutiinien ensiaskel on aina puhdistus.

NAHKA

Harjaa lika pois kenkäharjalla ja käytä hankaliin tahroihin nahkanpuhdistusainetta.

MOKKA JA NUPUKKI

Käytä erityistuotteita: mokkaharjaa, hiomapalikkaa ja erityispuhdistusaineita. Hio erityisesti laikut, suolaraidat ja kirkkaat kohdat.

ÖLJYTTY NAHKA

Harjaa ja käytä tarvittaessa puhdistussampoota.

TEKSTIILI

Harjaa ja käytä tarvittaessa puhdistussampoota. Ei pesukoneeseen.

SYNTEETTISET MATERIAALIT

Käytä aina harjaa tai kosteaa liinaa pölyn ja lian poistamiseen.

 

2. HOITO

NAHKA

Hankaa kiiltäväksi oikeansävyisellä kenkävoiteella. Purkeissa tai putkiloissa saatavana oleva kenkävoide parantaa väriä, kiillottaa nahkaa, kyllästää, hoitaa ja uudistaa ulkonäköä.

MOKKA JA NUPUKKI

Käytä erityisvoidetta, joka uudistaa ja kyllästää. Nukkaa pinta sen jälkeen mokkaharjalla.

ÖLJYTTY NAHKA

Käytä öljyävää kyllästysainetta, joka antaa nahalle vastaöljytyn ilmeen ja luonteen kyllästäen samalla nahkaa.

TEKSTIILI

Paranna valkoista väriä täysin peittävällä juoksevalla kenkävoiteella, jossa on valkoista väripigmenttiä.

 

3. Suojaus

Suojaa kengät aina kyllästämällä likaa ja kosteutta vastaan.

NAHKA

Kenkävoide kyllästää jossain määrin, mutta parempaa kosteussuojaa varten suositellaan kyllästyspastan (esimerkiksi minkkiöljyn) tai kyllästyssprayn käyttöä. Kyllästysspray antaa kengille näkymättömän, erittäin hyvin vettä hylkivän pinnan. Helppo käyttää: suihkuta ja anna kuivua. Jos haluat erityisen hyvän suojan, käsittele toistamiseen.

MOKKA JA NUPUKKI

Käytä kyllästysspraytä, anna kuivua ja harjaa sen jälkeen nukkapinta mokkaharjalla. Toistamalla käsittely tulos paranee entisestään.

ÖLJYTTY NAHKA

Käytä öljyävää kyllästysainetta, joka antaa nahalle vastaöljytyn ilmeen ja luonteen kyllästäen samalla nahkaa.

TEKSTIILI

Suihkuta ohut kerros kyllästysspraytä. Anna kuivua. Toistamalla käsittely tulos paranee entisestään.

SYNTEETTISET MATERIAALIT

Käytä vesipohjaista kyllästysspraytä. Tärkeää! Älä käytä nahalle tarkoitettua kyllästysainetta, sillä se saattaa vahingoittaa kengän pintaa ja tehdä siitä laikukkaan.

KIILTONAHKA JA KUMI

Älä käytä kyllästysspraytä näille materiaaleille.

 

4. RAIKASTUSTA

DEOTUOTTEITA, TOTTA KAI

Saat hyväntuoksuiset kengät ja jalat hajuja torjuvan sprayn tai deopohjallisten avulla – yhtä helppoa kuin tavallinen deodorantti!

POHJALLISILLA PAREMPAA KÄYTTÖMUKAVUUTTA JA HYGIENIAA

Jalkapari hikoilee päivittäin jopa 20 ml. Vaihda sen tähden kenkiä usein ja anna kenkien levätä ja hengittää. Pohjalliset eivät tarjoa ainoastaan parempaa käyttömukavuutta ja istuvuutta, vaan ne imevät myös kosteutta, minkä ansiosta jalat ja kengät voivat huomattavasti paremmin. Vaihda pohjalliset usein.

 

Saa kenkäsi kestämään pidempään

 • Tex-kalvo, kuten Gore-Tex, tekee kengistä vesitiiviit, mutta pintamateriaalia tulee silti hoitaa tavalliseen tapaan.
 • Nahkapohjaiset kengät eivät siedä vettä. Käytä erityistä kyllästysainetta, joka suojaa nahkapohjaa.
 • Käytä kenkälusikkaa pannessasi kenkiä jalkaan, niin pidennät kenkien käyttöikää.
 • Märkien kenkien on annettava kuivua itsekseen huoneenlämmössä. Käytä mieluusti lestiä, niin kengän muoto säilyy.
 • Käytä lestiä, kun kenkiä ei käytetä, jotta niiden muoto säilyy.
 • Kenkäpussit suojaavat kenkiä talvi- tai kesäsäilytyksen aikana.
 • Saapastuki pitää saappaanvarren muodossaan ja estää laskostumisen.
 • Klassiset kumikalossit suojaavat kenkiä sateelta, lumelta ja suolalta.
 • Vaihda kengännauhat – vanhoista kengistä tulee kuin uudet!
 • Nauhan vahvikerenkaita, niittejä, kiviä ja helmiä sisältävät kengät ovat alttiimpia rikkoutumaan muita herkemmin.

Jäsenyys

Tervetuloa FEETFIRST Friendsiin. Rekisteröitymällä FEETFIRST Friends -jäseneksi hyväksyt nämä ehdot ja säännökset.

FEETFIRST Friends on kanta-asiakasohjelma, jossa ansaitset alennukseen oikeuttavia pisteitä, saat tarjouksia, kutsuja kilpailuihin ja tapahtumiin sekä paljon muuta.

FEETFIRST Friendsista vastaa NilsonGroup AB.

FEETFIRST Friends -jäsenyys on maksuton. Jäseneksi voi liittyä sellainen henkilö, joka on täyttänyt 16 vuotta ja joka on kirjoilla Suomessa. Jäsenenä rekisteröit kaikki ostoksesi esittämällä puhelinnumerosi kassalla (klubikorttia ei tarvita).

Jäsenyys on voimassa kaikissa NilsonGroupin Suomen myymälöissä: Din Sko, Nilson Shoes, Radical Sports ja Skopunkten sekä feetfirst.fi-verkkokaupassa. Itse jäsenyys ja sen tarjoamat edut koskevat vain sinun tai samassa taloudessa asuvien henkilöiden ostoksia. Jäsenyys on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää kenellekään muulle.

Pisteet

Pisteitä saa kaikista ostoksista (poissulkien lahjakorttiostokset). Pisteiden rekisteröimiseksi sinun on annettava puhelinnumerosi myymälässä tai ostaessasi feetfirst.fi-sivustolla syötettävä puhelinnumerosi sinne.

Pisteiden laskeminen alkaa ensimmäisestä ostoksestasi jäsenenä, ja ne rekisteröidään sinun jäsentunnuksellesi. Pisteitä kertyy vain sinun itsesi tai samassa taloudessa asuvien henkilöiden ostoksista.Voit ansaita pisteitä myös osallistumalla muihin pisteitä kerryttäviin aktiviteetteihin, joita klubi silloin tällöin tarjoaa.

Voit ansaita pisteitä myös osallistumalla muihin pisteitä kerryttäviin aktiviteetteihin, joita klubi silloin tällöin tarjoaa.

Ansaitsemasi pisteet ovat henkilökohtaisia, eikä niitä voi siirtää kenellekään muulle jäsenelle tai muulle henkilölle.

Ostoksella ansaitsemasi pisteet poistetaan jäsentililtäsi, jos palautat tuotteen.

Pisteesi ovat voimassa 12 kuukautta ostopäivästä.

Henkilötietojen käsittely

NilsonGroup käsittelee henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Henkilötietovastaava on NilsonGroup AB (yritystunnus: 556192-9315), Box 508, 432 19 Varberg.

Käsittelemiämme henkilötietoja ovat etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, henkilötunnuksesi, postiosoitteesi sekä tiedot ostoksistasi (ts. kassakuitti). Käytämme henkilötietojasi pisteiden hallinnoimiseen, lähettääksemme sinulle mukautettuja jäsentarjouksia, markkina- ja asiakasanalyyseihin sekä siihen, että kykenemme tarjoamaan sinulle kohdennettua markkinointia aiempiin ostoksiisi perustuen.

Pidämme henkilötietosi tallennettuna niin kauan kuin olet FEETFIRST Friends -jäsen.

Saatamme käyttää muiden yritysten apua jäsenyyden hallinnassa ja markkinoinnissa. Nämä yritykset toimivat siis vain apuna, ja me olemme yhä vastuussa henkilötiedoista. Käytämme osoitetietojen päivittämiseen Bisnodea. Henkilötietojasi ei tulla siirtämään EU:n tai EES:n ulkopuolisiin maihin. Pääosa FEETFIRST Friends -viestinnästä tapahtuu sähköpostitse ja tekstiviestein, mutta myös osoitteellisia postilähetyksiä tullaan käyttämään. Jos et halua saada tarjouksia sisältäviä lähetyksiä, voit milloin tahansa ottaa yhteyttä FEETFIRST-asiakaspalveluun. Sinulla on oikeus pyytää kirjallisena niitä tietoja, jotka me olemme sinusta rekisteröineet. Voit myös milloin tahansa vaatia virheellisiä tietoja oikaistaviksi. 

Oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelylle

Jotta meillä olisi oikeus käyttää sinun henkilötietojasi, meillä on oltava niin kutsuttu oikeusperusta. Me käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme noudattaa sitä sopimusta, joka meillä on kanssasi jäsenenä. 

Jäsenyyden lopettaminen

Jäsenyytesi on voimassa toistaiseksi. Voit sanoa jäsenyytesi irti ottamalla yhteyttä FEETFIRST-asiakaspalveluun. Jos jäsenyys on ollut ei-aktiivisena 36 kuukauden ajan, se lopetetaan. NilsonGroupilla on oikeus sanoa jäsenyys irti välittömästi väärinkäyttötapauksissa (esim. jos et maksa ostostasi). Jäsenyyden irtisanomisen yhteydessä jäsennumerosi suljetaan ja kaikki rekisteröidyt henkilötietosi poistetaan jäsenrekisteristä. Tämä tapahtuu heti kun kaikki mahdolliset taloudelliset transaktiot on suoritettu. Sinulla ei ole oikeutta rekisteröityihin pisteisiin jäsenyyden voimassaolon päättymisen jälkeen. 

Muutokset ehdoissa

Nämä jäsenyysehdot astuvat voimaan 1. toukokuuta 2019 FEETFIRST Friends -jäsenille. NilsonGroup pidättää itsellään oikeuden jäsenehtojen muuttamiseen. Muutokset astuvat voimaan silloin, kun ne julkaistaan feetfirst.fi-sivustolla, jossa tuoreimmat ehdot aina ovat. NilsonGroup ei vastaa jäsenyysehtojen mukaisten sitoumusten noudattamatta jättämisestä tai vahingoista, jotka johtuvat NilsonGroupin hallintavallan ulkopuolisista olosuhteista, kuten lainmääräykset, viranomaistoimenpiteet, sotatapahtumat, lakot, kauppasaarrot, työsulut tai vastaavat olosuhteet (ns. force majeure), jos ei laki toisin määrää.  

Yhteystiedot

FEETFIRST kundservice
Box 508
432 19 Varberg
friends@feetfirst.fi

Käytämme evästeitä taataksemme parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Jatkamalla palvelujemme käyttämistä hyväksyt tämän. Lue lisää siitä, miten käsittelemme henkilötietoja ja evästeitä.

-